trouwringen voor mijn broer en schoonzus

De ringen voor mijn broer, een bijzonder project om te doen. De ringen vallen in elkaar, hoe symbolisch wil je het hebben? Prachtig hoe het gaat over verbinding, maar ook over bescherming en het ‘elkaar aanvullen’.

trouwringen met een geschiedenis

Dit zijn trouwringen die ik maakte van reeds bestaande ringen. De ring voor de dame, links, heb ik een ‘jasje’ gegeven van witgoud. Door de ring in te wikkelen heeft het een hele nieuwe jonge uitstraling gekregen. De ring van de man heb ik wat vergroot, en rechter gemaakt. Soms zijn kleine ingrepen genoeg. De vage gravure die nog te zien is in de mannenring, is een mooie herinnering aan het huwelijk van zijn eigen ouders.

vriendinnen

Vijf meiden die al bijna hun hele leven vriendinnen zijn. Aanleiding voor een sieraad was het huwelijk van één van de meiden. Om hun verbondenheid kracht bij te zetten, maakte ik 5 in elkaar grijpende elementen. Ze worden los gedragen door ieder van hen, de een als hanger aan een armband, de ander aan een ketting.

zilver en verguld zilver

zussen ‘samen sterk’

Deze armbanden maakte ik in opdracht van twee zussen als extra steun in de rug voor hun zieke zus. Samen vormen de armbanden één sluitende ovaal.
Zilver 2017

samen

concept voor ringen die in elkaar haken
ze worden los van elkaar gedragen door verschillende personen die een bijzondere verbintenis met elkaar hebben

drie zussen

in goud uitgevoerd concept voor ringen voor bijvoorbeeld drie zussen
ze worden afhankelijk gedragen, in de wetenschap dat ze samen 1 ring vormen

Annemarie en Jeroen

trouwringen, grove structuur, gegoten van wassen modellen, 14k geelgoud

verlovingsring

Geel gouden ring, 14K met rode spinel

proces van een erfenis tot nieuw sieraad

Een nieuw leven voor een oude trouwring

14k goud, 2015

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Van twee oude trouwringen mocht ik iets nieuws maken, ‘carte blanche’ kreeg ik. Het werd een collier, ondersteund/geschaduwd door zilver heb ik de ringen als strips bij elkaar laten komen. De sluiting aan de voorkant beweegt mee, hij kan dus verschillend gedragen worden.

14k gouden trouwringen, zilver
In opdracht, 2015