HELDIN

joprofielfoto

Ik ben Johanneke van Helden en afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht als productvormgever, en daarna als zelfstandig als sieraadvormgever gestart.

Waarom sieraden? De emotie die zit in sieraden spreekt mij aan. Er zit een verhaal achter. Vaak is het iets liefs. Het wordt doorgegeven van generatie op generatie. Het is iets waar je je mee identificeert. Het is iets heel persoonlijks.

Dat persoonlijke verhaal is belangrijk. Mijn eigen persoonlijke verhaal en redenen om sieraden te maken binnen een eigen collectie, en ook het persoonlijke verhaal wat een klant ertoe brengt om een sieraad op maat te willen laten maken.

De reden waarom ik een eigen collectie ontwerp is omdat ik als vormgever de wereld in kijk, en mooie dingen zie die mij inspireren. Ik laat mij inspireren door architectuur, door lijnenspellen, door constructies, bruggen, hoogwerkers, structuren en weerspiegelingen. Ik laat me verrassen door de natuur.

Om die mooie dingen en vormen te delen met een publiek maak ik sieraden. Het is een draagbare vorm van kunst, waardoor het menselijk wordt, en mee reist met de persoon die het draagt. Hierdoor krijgt het weer een extra lading en laag mee, wat het sieraad alleen maar ten goede komt.